jaki zegarek szwajcarski polecacie

jaki zegarek szwajcarski polecacie

Jak gotować Fish zastosowaniem pieca

Techniki Piekarnik

Trzy podstawowe metody kuchenki do gotowania ryb pieczenia, smażenia i ruszcie piekarnika. Wszelkie ryby mogą być gotowane w piekarniku, ale niektóre z tych metod nie działa lepiej niż inne dla poszczególnych rodzajów i kawałków ryb.

PIECZENIE. Technika ta jest wykorzystywana najczęściej do tłustych ryb, ponieważ nie jest prawdopodobne, aby wyschnąć.http://artdest.pl/alembik Ale chude ryb mogą być pieczone, jeśli marynaty je najpierw warstwę im okruchy lub sos lub piec je w małej ilości płynu, który jest następnie wykorzystywany przez polewanie.

jaki zegarek szwajcarski polecacie

Inne sposoby zaoszczędzenia wilgoć są upiec rybę w przykrytej patelni lub owinąć ją folią aluminiową, liści roślinnych lub naoliwiony papier do pieczenia. Techniki te również pomóc zachować smak.

Można upiec steki, filety lub cała ryba. Te ostatnie są często nadziewane dodać smaku i zachować je wilgotne. Temperatura wypalania i czas zależą od grubości warstwy. Ryby ponad 3 cali grubości zwykle pieczone w temperaturze 325 do 375Â ° F; łowić mniej niż 1 cal, 400 do 450Â ° F. Z reguły, piec 10 minut na cala grubości.

Ruszcie. Ta technika gotowania wysokiej ciepła brązy ryby więcej niż pieczenia robi, dodając dodatkowy smak. Ryby są umieszczone na patelni brojlerów, które zostały spryskane non-stick sprayu roślinne lub szczotkowanej z olejem roślinnym. Dopasować ruszt pieca tak, że powierzchnia ryb rejsy po chorwacji wynosi od 4 do 6 cali poniżej elementu odparowania; gotować przez około 6 do 8 minut na cal grubości (nieco mniej pod brojlerów gazu). Jeżeli ryby mają grubość powyżej 3/4 cala, powinien być włączony w ciągu od około połowę czasu gotowania i pieczonej po drugiej stronie lub gotowane w większej odległości od elementu odparowania.

Broiling jest doskonałym sposobem, aby gotować tłuste ryby, takie jak jeziora pstrąga, bo dużo tłuszczu spływa do miski brojlerów.
Artykuł dzięki:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge